DE COLLECTIE VAN IKEA x HAY

13-07-2017

Het Deense ontwerpersduo HAY, dat bekend staat om hun eenvoudige, functionele en esthetische producten lanceert een nieuwe collectie in samenwerking met Ikea. De YPPERLIG collectie zit vol tijdloze basics die zijn aangepast aan de moderne wensen en behoeften. Naast de meubels heeft ook de iconische blauwe Ikea tas een metamorfose gekregen.

De Ypperlig collectie is een mix van Scandinavisch design met meubels en praktische accessoires gemaakt van plastic, hout en metaal. Het eenvoudige zie je onder andere terug in de stoelen, in dertig seconden wordt het vloeibare plastic in de juiste vorm gegoten. Rolf Hay vertelt: 'We vonden hem zelfs zo leuk, dat we een eetkamer- én loungestoel van dit ontwerp hebben gemaakt.' Andere meubels en accessoires van de Ypperlig collectie zijn bijvoorbeeld, een bank die kan worden uitgeschoven tot bed, een duurzame houten tafel met een metalen onderstel en vrolijke vazen en speelse kandelaars.

Designertas

Mette Hay vond dat het tijd was om de blauwe Frakta tas in een nieuw jasje te steken, zonder er al te veel aan te veranderen. Zijn formaat en materiaal zijn in ere gehouden maar de kleur en weefpatronen kregen een update in het groen, donkerrood en geel. De collectie is vanaf oktober 2017 te verkrijgen bij Ikea.