Interieurtrends Pinterest

14-07-2017

Wie heeft nog woonmagazines nodig als je Pinterest hebt? Virtueel bladeren door die eindeloze bron aan wooninspiratie op het internet is een verslavende bezigheid van menig interieurliefhebber. Pinterest heeft dan ook een prima zicht op wat populair is in de hippe huiskamer, en vat de opvallendste trends van 2017 voor ons samen.

Pinterest Pinterest Pinterest Pinterest Pinterest Pinterest

(Hangende) huiskamerplanten

Planten voor binnenshuis zijn altijd al populair geweest. Maar in vergelijking met vorig jaar is het aantal huiskamerplanten op Pinterest met 260% toegenomen, en dat aantal blijft - letterlijk - groeien. Opvallend is ook de trend van de planten die met hun groen naar beneden "hangen", zoals in dit interieur.

Marine- en diepblauw

Kleurschema's schuiven lichtjes op de naar de donkere zijde, met een stijging van 80% voor zoektermen als "donkerblauw", "diepblauw" en "marineblauw". Volgens Pinterest zorgt die kleur voor een moderne vibe in de woonkamer.


Houten tegels

Hoezo, tegels zijn kil en koud? In trendy woonkamers worden steeds vaker houten tegels gespot, die het geheel een rustiek karakter geven.


Unieke nachtkastjes

Zoekopdrachten naar "nachtkastjes" namen met maar liefst 721% toe, en we weten nu ook waarom. Steeds vaker zie je zelfgemaakte, originele kastjes die er uniek uitzien en weer eens wat anders zijn dat het klassieke ladenkastje naast je bed.


Boerderij-stijl

Naast industrieel en Scandinavisch is ook een andere stijl erg populair op de sociaal netwerksite, namelijk die van de rustieke boerderij. Zo'n interieur voelt erg huiselijk aan, en die landelijke sfeer werd zo'n 40% vaker opgeroepen op Pinterest in vergelijking met vorig jaar.


Hygge

Al vertrouwd met "hygge", het recept voor geluk van de Denen en Zweden? Gezelligheid onder de vorm van kussentjes, kaarsen en een knisperend haardvuur wint ook in de rest van de wereld aan populariteit. De zoekterm "hygge" werd tot 285% vaker ingetikt op Pinterest het afgelopen jaar.


Marmeren behangpapier

Marmer is al een tijdje hip op de betere Instagram-foto, maar wat dacht je van een stukje behangpapier dat net marmer lijkt? Er werd tot 303% vaker naar gezocht in vergelijking met vorig jaar.


Koper is het nieuwe goud

Goud en rosé-goud was dé trend van 2016, in het komende jaar neemt koper die rol over. De subtiele, blinkende kleurschakering is net iets minder opvallend voor wie goud al een tikkeltje te kitsch vindt.